Sådan opsætter du et godt CV

Der findes mange guides til hvordan du bedste opsætter dit CV – og her får du lige en mere.
Når du har et godt CV, er det en perfekt platform til at fortælle om dig selv og til at sælge dig selv til en potentiel arbejdsgiver. Et CV er en beskrivelse af dig og dine kompetencer og det skal få arbejdsgiveren til at vælge dig frem for andre.

 

Når du søger et job, er det vigtigt at du ikke bare genbruger dit CV til hver ansøgning. Det er en rigtig god idé, at du tilpasser både ansøgning og CV til det job du søger. På den måde vil personen der læser ansøgningen også føle, at der er lagt energi bag det.

 

Elementer der skal være med på CV’et

Det er vigtigt at du tydeligt, men ikke så det fylder alt for meget, viser dit navn, dine kontaktoplysninger og et vellignende billede af dig selv. Ud over det er der er par punkter der er vigtige at have med på CV’et:

 

  • En kort profiltekst der fortæller lidt om dig – En god længde er 5-10 linjer
  • Din uddannelse og erhvervserfaring
  • Frivilligt arbejde eller ophold i udlandet – Måske har du holdt sabbatår i USA med frivilligt arbejde
  • Hvad har du af IT-kompetencer?
  • Hvilke sprog taler du og på hvilket niveau taler du de forskellige sprog?
  • Har ud kurser eller certifikater?
  • Hvad bruger du din fritid på og hvad har du af interesser?

 

Opbygningen af det perfekte CV

Man kan opbygge sit CV på mange måder alt efter hvilket job man søger og hvilke brancher man søger job inden for. Men det er en god idé altid at indlede sit CV med en kort profiltekst som nævnt ovenfor.

 

 

Vis dine kompetencer

Det er en rigtig god idé at starte ud med at vise 3 af de vigtigste kompetencer ift. det job du søger. Det giver et godt overblik over hvad du kan og hvordan du har opnået disse kompetencer. Dette gælder både for personlige- og professionelle kompetencer.

 

Opbygning af uddannelse og erhvervserfaring

Når du skriver din uddannelse og erhvervserfaring ind i dit CV er det smart at skrive det omvendt kronologisk. Det betyder at du skriver det seneste job/ uddannelse øverste og det første job/ uddannelse nederst. Dog med uddannelse og erhvervserfaring hver for sig. På den måde kan arbejdsgiveren se hvad du senest har opnået af erfaring.

 

Design af dit CV

Når du skal designe og opsætte dit CV, skal du skille dig ud fra mængden, men du skal stadig opbygge CV’et så det passer til den branche du tilhører. Skal du arbejde i en kreativ branche er det en god idé, at det afspejles i dit CV og det samme gælder hvis du skal arbejde med naturen eller med tal og lign.

Det vigtigste er at designet ikke bliver for meget. CV’et skal være meget overskueligt og det skal kunne læses på 5 minutter. Man siger at CV’et maksimalt må være 2 A4-sider og det er en god idé at opstille det i punktform for at skabe overblik.