Hvilke elementer vægter din kommende arbejdsgiver højt?

Som arbejdsgiver modtager man rigtige mange ansøgninger til de ledige jobs. Det kan være svært at se forskellen mellem alle ansøgningerne, og derfor starter virksomheden ofte med, at tjekke ansøgernes CV for at skabe et overblik og se hvad de har af erfaring. Lever CV’et op til hvad arbejdsgiveren ønsker, så går de videre til at læse ansøgningen. Derfor er det rigtig vigtigt at have et godt og indbydende CV.

 

Det kan være svært at udfylde et CV når man ikke har så meget erfaring i arbejdslivet. Men der er også andre ting der vægter højt, når man som nyuddannet skal ud og søge sit første job.

 

Det første job som nyuddannet

Mange virksomheder skriver ofte i deres jobopslag, at de søger kandidater med en vis erfaring og det kan man, især som nyuddannet, godt blive skræmt lidt væk af. Derfor viser initiativ, at du søger jobbet alligevel. Lige meget hvilket job du søger, er det meget vigtigt at du, både i dit CV og i din ansøgning, kan skille dig ud fra mængden. Du skal skrive eller vise noget som gør, at dem der læser det vil huske dig. Der er et par ting du kan skrive på dit CV som vil virke positivt som du kan uddybe i din ansøgning ift. dine kompetencer.

 

  • Engagement og klarhed

Det er enormt vigtigt, at du er klar over hvad dine kompetencer er og hvad du kan lide at arbejde med. Evnen til at være kort og præcis i måden du præsenterer dine kompetencer, er med til at underbygge det du skriver. Jo mere du gør ud af både dit CV og din ansøgning, jo højere sandsynlighed er der for at personen der læser det vil huske dig. Det gælder både den visuelle del og din evne til at præsentere dig selv skriftligt.

 

  • Udlandsophold

Mange tror at et CV udelukkende handler om at præsentere: Uddannelse, arbejdserfaring, kompetencer og evner. Men lige præcis de områder er det alle fortæller i deres CV. Derfor skal du vise noget som du har – men som ikke mange andre har. Derfor er det en god måde at skille sig ud, hvis du kan vise at du har haft arbejdet i udlandet eller hvis du har været på højskole i udlandet. Det giver dig rig mulighed for at underbygge dine kompetencer og arbejdsgiveren vil huske dig i mængden af ansøgere.

 

  • Frivilligt arbejde

Et andet vigtigt punkt virksomheder vægter højt er frivilligt arbejde. Det kan være arbejde du har lavet på skolen under din uddannelse, det kan være i udlandet eller i en organisation ved siden af dit studie. Det viser, at du kan engagere dig i noget af ren interesse, uden at du nødvendigvis skal have løn for det. Det er en rigtig fin egenskab man kan vise og det er måske et af de punkter der bliver vægtet højest. Hvis du viser på dit CV, at du har haft frivilligt arbejde kan det netop være på baggrund af dette, at arbejdsgiveren vælger at gå videre med din ansøgning og dig som kandidat til det nye job.