Har du fundet din drømmeuddannelse?

Mange unge ved ikke hvad de går og drømmer om når man spørger dem om deres fremtid, uddannelse og arbejdsliv. Men mange ved det også allerede fra de er helst små. Især mange unge piger drømmer om at blive sygeplejersker, og det kommer nok fra den omsorg piger/kvinder er gode til at vise for andre mennesker. Og det er muligvis også det der afspejler fordelingen af drenge og piger på studiet. Men sygeplejestudiet giver også et bredt udvalg af muligheder i sundhedsvæsnet efterfølgende. Man kan bl.a. arbejde på akutafdelingen på sygehuset, arbejde i hjemmeplejen, på et ældrecenter eller i en lægepraksis – og det er blot for at nævne få.

 

Uddannelsen som sygeplejerske

Du kan tage uddannelsen i mange af de største byer i Danmark. Studiet er en professionsbachelor og er derfor en blanding af bådeteori og en masse øvelser i praksis. Varigheden af studiet er 3,5 år hvis man tager den uden pauser eller rejser ind imellem. Hvis du ønsker at starte på sygeplejerstudiet, kan du både vælge at starte i september eller februar.

 

Uddannelsen består som sagt af både teori og mange praksisnære øvelser. Det fungerer på den måde, at du har en blanding mellem skoleophold og praktikperioder. I skoleopholdene får du teoretisk viden til, at kunne komme igennem de efterfølgende praktikperioder på sygehuset. Denne opbygning er god når man kigger på de praktiske uddannelser, da man er nødt til at prøve tingene af og øve sig inden man kan dem fuldt ud.

 

Tag ud og rejs

Der er rigtig gode muligheder for at opbygge sin uddannelsestid som man vil, så man personligt får mest ud af det. Derfor er det også muligt at tage et semester ud af kalenderen og rejse ud i verden og afprøve sin viden og sin erfaring. Mange vil rigtig gerne ud og se hvordan sygeplejen fungerer i andre dele af verden, for der er store forskellige på hvordan det fungere i USA og Danmark sammenlignet med de fattige lande som Afrika og de sydlige dele af Amerika. Noget der driver danske sygeplejestuderende meget, er bl.a. børn, unge og udsatte kvinder i de fattigste områder af verden. Ved at rejse ud i verden kan man få oplevelser som man ikke ville få på de danske hospitaler. Der arbejdes under helt andre forhold både ift. varme og klima, men også i forhold til selve arbejdet på hospitalerne. De oplevelser man får med sygdomme osv., oplever man ikke på samme måde hjemme i Danmark.

 

Vil du gerne prøve at være sygeplejerske i Afrika? Så kan du tage på et planlagt semester i udlandet som en del af dit studie. Her vil du få både undervisning og praktisk erfaring imens du er i Afrika. Her er du oftest væk i 4-6 måneder. Ønsker du at prøve det af ved siden af studiet i en sommerferie eller juleferie, kan du let kombinere det med grupperejser for unge, hvor i rejser flere sammen. På den måde møder du nye mennesker og i kan dele jeres viden og erfaringer med hinanden. Den erfaring man kan få gennem et udenlandsophold, vil følge en resten af livet og man vil med fordel kunne bruge det i arbejdslivet.