Frivilligt arbejde med udsatte dyr

Mange dyr i hele verden er udsatte og meget truet. Krybskytterne jager de sjældne dyr og lader ungerne blive alene ude i naturen. Det kan ungerne ikke overlever og mange bliver fundet af velgørende organisationer som tager dem med og passer på dem. Det kan også være dyr der er kommet til skade og som ikke vil kunne overleve i naturen uden hjælp. Mange dyr kommer ikke ud og lever frit i naturen igen, så det er vigtigt at de får så godt et liv som muligt.

 

Opholdet som frivillig

Det er ikke nødvendigt at du afsætter måneder eller måske et helt år for at arbejde som frivillig. Ved mange organisationer kan du tilpasse opholdet ud fra hvor meget tid du selv har til rådighed. For de velgørende organisationer er lidt frivilligt arbejde bedre end ingen ting.

 

Opgaver med dyrene

Når du melder dig til frivilligt arbejde med dyr er der mange forskellige opgaver. Organisationerne er oftest placeret der hvor dyrenes levesteder er og dem der arbejder med dyrene, lever for at dyrene skal have det godt. De opgaver man har er ikke lige omfattende alle sammen, men man ved at alle opgaver, både store og små, gør en kæmpe forskel for det enkelte dyr. Man skal hjælpe med at fodre dyrene, lave indhegninger, bade dyrene og tage dem med på ture rundt i naturen.

Alt efter hvilket sted du tager hen, kan opgaverne være forskellige. Nogle steder får du tilknyttet et enkelt dyr som du skal skabe et bånd og en relation til og du skal udelukkende passe dette enkelte dyr. Andre steder er der flere frivillige der har ansvaret for mange dyr. Det er meget individuelt hvordan man ønsker at arbejde, men lige meget hvad skaber det oplevelser du aldrig glemmer.

 

Dybe relationer og nære venskaber

Nærmest lige meget hvilke dyr du arbejder med, vil det skabe dybe relationer og venskaber mellem dig og dyret. Dyrene er afhængige af dig og de ved at du er der for at hjælpe dem. Og brænder du for at passe dyr, så er det lige en drømmesituation for dig. Det er ikke kun dyrene du får tætte relationer med. Alle frivillige arbejder tæt sammen fra morgen til aften. De arbejder sammen, spiser sammen og bruger fritiden sammen. Det skaber et venskab og bånd mellem alle i organisationen.

 

Prøv at være frivillig

Du kan tage på ophold der har en varighed fra 2 uger eller så længe du selv ønsker. Derfor er det både muligt at tage af sted på korte ophold i løbet af året og lidt længere ophold over sommerferien eller juleferien. Er du lige blevet færdig på gymnasiet eller handleskolen er det også den perfekte mulighed for at holde dit sabbatår i udlandet, da du både kan tage af sted i en del af sabbatåret eller du kan tage af sted i et helt år. Muligheden er også at du rejser rundt og oplever ting og afsætter et par uger eller måneder til frivilligt arbejde.

Mange frivillige bliver så glade for arbejdet at de kommer tilbage år efter år.